Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Гост емисије „Невидљиви људи“ је овогодишњи добитник награде „Радмила Видак“ за лепоту говора, спикер Радио Београда Александар Божовић.

„Александар Божовић већ две деценије, својим раскошним баритоном и богатим говорним нијансама, оставља упечатљив утисак на слушаоце програма Радио Београда, било да је реч о интерпретацији најважнијих вести, читању прозе и теоријских текстова или обликовању звучних заглавља емисија. Добра поставка и мелодиозност гласа, јасност и разговетност говорног израза, динамично смењивање наглашених и ненаглашених делова речи и реченица са одмереним коришћењем пауза, логичан ток вербалне експресије, поуздано разумевање и тумачење садржаја који се саопштава, складан темпо и ритам читања, правилно акцентовање и артикулација - карактеристике су које чине изузетним интерпретације Александра Божовића, у складу са највишим дикцијским нормама и стандарднима српског књижевног језика", наводи се у саопштењу жирија за доделу награде „Радмила Видак".

У редовној рубрици „Кутија за памћење" ове суботе емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са редитељем Младомиром Пуришом Ђорђевићем, овогодишњим лауреатом награде „Београдски победник" 49. Међународног филмског фестивала - ФЕСТ.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 15. мај 2021, 15:40) - anonymous [нерегистровани]

Kakav glas!

Najlepsi glas ovih prostora!!
Aleksandar Bozovic svaki tekst pretvara u caroliju.
Muzika i kultura za usi.