Читај ми!

Доријан Хајду, Ингеборг Бахман...

Светска књижевност

Гост емисије Читач је Доријан Хајду, ванредни професор на групи за скандинавистику Филолошког факултета у Београду. Доријан Хајду је превео више књига шведских и норвешких аутора на наш језик. Са њим разговарамо о превођењу, књигама...

Препоручујемо за читање роман Ингеборг Бахман „Малина". Ингеборг Бахман је рођена 1926. у Аустрији. Студирала је филозофију на универзитетима у Инзбруку, Грацу и Бечу где је докторирала. Ауторка је књига поезије, кратких прича, есеја. Радила је на циклусу романа „Начини умирања", од којих је једино први део „Малина" на крају објављен. Утицала је на многе писце, од Томаса Бернхарда до Кристе Волф. Умрла је 1973. у Риму. О роману „Малина" више са уредницом у „Контраст издаваштву", Јеленом Ниџовић.

Наша саговорница је и уредница у издавачкој кући „Хеликс", Катарина Јешић, говоримо о пројекту „Креативно путовање: одредиште Европа".

Од уреднице књижевног програма у Дому културе Студентски град, Тамаре Митровић сазнаћемо како раде у овим ванредним околностима које трају већ дуже од годину дана.

Емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара