Читај ми!

Чoвечанство

Гост: Срђан Крстић

„Последњих неколико година, сваки пут када бих некоме рекао о чему је књига коју пишем, наилазио сам на упитан поглед. Израз неверице на лицу. Једна немачка издавачка кућа глатко је одбила предлог о објављивању ове књиге. Немци, рекла ми је уредница и издавач, не верују у урођену доброту људких бића. Припадник париске интелектуалне елите уверавао ме је да је Француској потребна јака влада, чврста рука. А кад сам посетио Сједињене Америчке Државе после председничких избора 2016. године, свако и свугде ме је питао јесам ли при здравој памети", пише холандски историчар Рутгер Брегман на почетку књиге „Човечанство".

„Ова књига неће променити свет, али ће сигурно навести читаоца на размишљање да ли је другачији свет могућ", каже Срђан Крстић, уредник српског издања и гост данашњег Степеника.

Књигу је превела Јелена Косовац.

Аутор емисијe је Светлaна Јајић.

Насловна фотографија: Рутгер Брегман 

 

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 17. апр 2021, 18:19) - Бранка Игњатовић [нерегистровани]

Одабир теме

Благо речено, разочарана сам емисијом. Долази време кад треба претходно детаљно проверити ко је саговорник, његову биографију. Да ли је Радио Београд 2 место где садржаји без провере могу да се презентују слушатељству? Емисија промашај.

(субота, 17. апр 2021, 18:16) - Бранка Игњатовић [нерегистровани]

Одабир теме

Благо речено, разочарана сам емисијом. Долази време кад треба претходно детаљно проверити ко је саговорник, његову биографију. Да ли је Радио Београд 2 место где садржаји без провере могу да се презентују слушатељству?Емисија промашај.