Читај ми!

Дуња Петрић

Флаутисткиња СО РТС

Од 2003. године наступа као камерна музичарка, флаутисткиња и пиколисткиња у оквиру различитих камернихсастава. Године 2008. завршила је студије на Дувачком одсеку ФМУ у Београду, у класи Миомира Симоновића. Од 2009. свира у СО РТС - најпре као спољни сарадник, а потом и као стални члан на месту соло пиколо флауте и треће флауте.До сада је сарађивала и са оркестром Опере и театра Мадленијанум, оркестром Народног позоришта у Београду, Уметничким ансамблом Министарства одбране „ Станислав Бинички", Београдском филхармонијом, оркестром Позоришта на Теразијама, као и са оркестром Музичког центра Црне Горе.

Написала је две бајке за децу коју је заједно са СО РТС (2018/2019) на четири концерта извела каомодераторка, сценаристкиња, редитељка и свирачица. Ауторка је и презентерка текста за потребе популаризације класичне и симфонијске музике у оквиру СОРТС, као и едукативног онлајн серијала „Приче из Дуњине библиотеке" (25 епизода), који је коришћен и као део онлајн наставеу многим музичким и основним школама током ванредног стања. Коауторка је и презентерка You Tube серијала „Музичка свезналица". Ауторка је и модераторка серије концерата класичне музике „Полетов баштенски соаре" у Галерији Полет. Пише хронике, бележи промишљања и слике из маште на друштвеним мрежама. Из сенке пише описе, биографије и програме за све потребе музичара. Са бендом Room Service снимила је истоимени џез албум. Модераторка је и на књижевним вечерима.


Аутор и водитељ: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]