Читај ми!

Бранко Анђић

У Клубу 2, гост је писац Бранко Анђић.

Почетак био-библиографске белешке у недавно објављеном роману Бранка Анђића „Величина света" више је него речит: „Неостварени клавириста, осредњи тенисер, џез меломан и власник многих некорисних ствари, дорћолски Београђанин Бранко Анђић готово читав живот живи вишеструким животом књижевника и новинара, преводиоца и евробирократе".

Анђићево гостовање у Клубу 2 повод је за својеврсно звучно путешествије кроз његов вишеструк живот, за разговор о томе зашто воли да ради више ствари истовремено, због чега се себи често подсмева, зашто више воли путовања од места до којих стиже... Своју биографију преточио је и у књижевну форму, па нам „Величина света" открива како стварност постаје фикција, али и како је величина света најчешће у малим стварима...

Уређује и води: Соња Миловановић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 08. мар 2021, 13:48) - Ljubiteljka knjiga Karla Maja [нерегистровани]

Karl Maj putnik

Gost vrlo zanimljivo govori, samo pionavlja jednu uvreženu grešku, da Karl Maj nije nigde putovao izvan Nemačke. A to nije istina, jer je on bio rođeni avanturista, putovao je na Istok, u arapski svet, o kom je takođe pisao. Doduše, svoje najpoznatije romane s Divljeg zapada pisao je pre nego je stigao u SAD. Dakle, bio je i na Divljen zapadu. U malom mestu kod Diseldorfa, Radabojl, postoji njegova spomen-kuća i muzej koji baštini njegovo delo.