Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови извештавамо са уручења награде „Златни сунцокрет" књижевнику Енесу Халиловићу. Његов роман „Људи без гробова", према мишљењу жирија, издвојио се у прошлогодишњој књижевној продукцији „због налажења уверљивог оквира који обухвата приказе историјских процеса, поетичких достигнућа и експеримената, књижевних опсесија и фолклорно-митолошких наслага". 

Сазнајемо и ко су добитници награда на 71. Међународном филмском фестивалу у Берлину, популарном „Берлиналу", које је ове године у несвакидашњем, прилагођеном руху. Укључићемо се директно и у отварање Галерије Комбанк дворане, где су изложене слике, скулптуре и видео-рад Милоша Шобајића и где ће бити представљена и његова књига „Мојих девет живота".

Биће речи и о концерту Београдске филхармоније на којем су, под управом шефа диригента Габријела Фелца, изведене Шенбергова Камерна и Бетовенова Четврта симфонија.

Доносимо и причу о „Бард театру" - независној позоришној сцени за децу и младе, где су равноправни чланови и професионални глумци и аматери. Викенд пред нама доноси прву репризу представе „Да се ја питам" аутора Ненада Вулевића, која је настала уз подршку глумаца Николе Милојевића и Чедомира Штајна.

Емисију уређује и води Мира Кнежевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]