Читај ми!

Др Петар Кефер и Јован Игњатовић

Бизнис и друштвени активизам

Др Петар Кефер је дипломирани инжењер машинства и српски активиста из Торонта, у Канади. Дипломирао је и докторирао на Машинском факултету Универзитета у Београду. Од 1994. године живи и ради у Канади, у својој струци као инжењер и менаџер у Џенерал моторсу и последњих година у сопственој компанији за производњу и продају племенитих камених плоча и украсног камена у архитектури. Један је од оснивача српског кошаркашког клуба „Тројка" у Торонту, који је недавно обележио 25 година постојања. Као љубитељ уметности, окупља српске сликаре из Канаде и организује колективне изложбе. Руководи и клубом љубитеља вина. 

Јован Игњатовић је дипломирани економиста из Калифорнијe. Родом је из Београда, а факултет за економију је завршио у Чикагу. Четири године је успешно бранио боје кошаркашког клуба свога универзитета у Универзитетској лиги САД. Оснивач је популарне интернет платформе „Серб клик" која је окупљала наше људи из целог света и промовисала програме и догађаје Срба на северноамеричком континенту, као и српску традицију и културу. Последњих седам година живи у месту Еурека, на северу државе Калифорнија, где руководи сопственом компанијом за производњу конопље у медицинске сврхе.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]