Читај ми!

Еколошки магазин

Семафор загађења

Постоји покрет који се зове „одраст". Он разматра начине на које човек може да делује, а да се не инсистира на сталном расту производње и конзумације. То су начини који подржавају раст здравља, образовања, среће, а не само новчаних трансакција. Миља Вуковић верује у то и позива вас у Малу школу одраста, намењену свима које интересују екологија, друштвена правда, одрживи живот и зелена економија, а коју организују платформе Заједничко и Плаво и зелено.

Грађани Смедерева својим потписима су захтевали постављање Семафора загађења на централном градском тргу, како би у реалном времену имали податке о квалитету ваздуха. Када се не решава узрок, бар да знају како да се носе са последицом - да ли да изађу напоље са маском на лицу или да уопште не изађу? Градска управа овај захтев за сада није уважила.

Иницијатива Црвени беџеви, у борби да се спроведе воља грађана, има и подршку бројних јавних личности, а једнако значајна је и подршка сваког појединца. О томе говори и на заједничку акцију вас позива Наташа Рашковић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.    

број коментара 0 Пошаљи коментар