Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Удружење ликовних уметника Србије свој изложбени програм у 2021. години започиње двема значајним изложбама. У Галерији Удружења у Кнез Михаиловој улици синоћ су представљени награђени радови са УЛУС-ових изложби у 2020. години. Изложба пружа јединствену прилику да се сагледају најзначајнија прошлогодишња достигнућа, по оцени УЛУС-ових жирија. У Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић" у току је изложба новопримљених чланова и чланица Удружења. Ове године у чланство је примљено 79 кандидата, као и троје уметника по позиву.

У данашњим Културним круговима пажњу посвећујемо и премијерном извођењу на порталу „Operavision" ораторијума „Страдање Симонино" композиторке Каије Саријахо, коју је „BBC Music Magazin" назвао „највећом живом композиторком у 2019. години". Књижевна критичарка Слађана Илић осврнуће се на књигу Јане Алексић „Културна идеологија Милана Кашанина", објављену у издању Института за књижевност и уметност.

Доносимо и причу о Гордани Вучковић, руководиоцу Завичајног одељења Народне библиотеке „Вук Караџић" у Крагујевцу, најбољем библиотекару Србије у 2020. години, како јасно стоји у награди Библиотекарског друштва Србије која јој је додељена. Најављујемо и 14. Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф", који ове године неће бити одржан на Мећавнику као до сада, већ искључиво преко дигиталне платформе.

Емисију припрема и води Тања Живковић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво