Читај ми!

Миодраг Мија Илић

Гост Клуба 2 је новинар, публициста и књижевник Миодраг Мија Илић, а говоримо о његовој књизи „Охоли Гуливер и Лилипутанци"

У тражењу одговора на круцијална питања епохе у којој живимо, аутор је у разговорима са политичарима, научницима, уметницима из целог света имао, како каже, само један циљ-истину.

Забележио је 147 сусрета у 16 држава, а његови саговорници били су Ноам Чомски, Збигњев Бжежински, Френсис Фукујама, Дејвид Овен, Александар Волков, Хуанг Це Мин...

Са великом пажњом чита се и његов опис сусрета са легендарним Ернестом Че Геваром који на читаоца оставља снажан утисак; од описа виђења са Чеом до представљања његове изузетне личности.

Није ова књига само сведочење о сусретима са познатима, она је проткана и ауторовим ставовима о најмоћнијима у овом свету и њиховом односу према мањима који су у страху али и у гневу пред новим светским поретком.

Али... „Из тмине минулих деценија израњају слике великих градова, ужурбаност људи у подземним железницама, ентеријери јавних установа, новинских и телевизијских редакција, кабинета, резиденција истакнутих личности, парламентарних кулоара, зграде Уједињених нација..." Описи су ово над којима застајемо управо због њихове аутентичности и сјајног стила књижевника Миодрага Мије Илића.

Аутор и уредник је Мелиха Правдић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво