Читај ми!

Дневни магазин културе

Алан Форд, Трубадури, проблеми фриленсера...

У емисији Културни кругови данас ћемо најавити отварање изложбе „Алан Форд трчи почасни круг" у Музеју Југославије, којом ова институција обележава свој дан. На овој поставци биће приказане 152 оригиналне табле из раног периода, када је на изради стрипа радио препознатљиви италијански двојац Магнус-Бункер, као и три насловна цртежа Паола Пифарерија.

Говоримо и о пројекту европске културне сарадње Трубадури 2020 који, као део програма Креативна Европа, поспешује транснационалну мобилност уметника и развија њихове капацитете за укључивање на европску музичку сцену.

Данас у емисији посвећујемо пажњу и проблемима са којима се суочавају фриленсери и уопште они који раде у онлајн сфери. Наиме, управо њих Пореска управа однедавно позива да пријаве порезе на зараде из иностранства за последњих пет година, те очекивани износи за уплату достижу и неколико хиљада евра. О томе данас разговарамо са адвокатом Ненадом Цвјетићанином, Младеном Милосављевићем из Удружења фриленсера и предузетника Србије и Аном Ђорђевић, дипломираном правницом која годинама предаје енглески језик странцима преко Скајпа.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво