Читај ми!

Пољска џез сцена

У данашњој емисији представићемо четири албума актуелних пољских џез уметника.

Лешек Можджер водећи је уметник средње генерације, већ два пута изабран за џез музичара године и 14 пута узастопно за пијанисту године. Албум који преслушавамо садржи оригинална Можджерова виђења Шопенових мазурки, етида и прелудијума. Трубач Пјотр Војтасик ради у различитим формацијама. У пројекту Circle предводи интернационални џез тентет појачан квинтетом дрвених дувача, са композицијама разних аутора у аранжманима Анджеја Јагодинског. Павел Качмарчик пијаниста је млађе генерације. Албум који је објавила истакнута немачка продукција ACT представља његова разноврсна стилска интересовања, у формацијама од трија до септета.

V4 Octet пројекат je тзв. Вишеградске групе, у ком су снаге удружили млади музичари из Пољске, Чешке, Словачке и Мађарске. Слушамо нумере двојице Пољака ‒ трубача Војћеха Јахне и тромбонисте Јацека Намисловског.

Аутор и водитељ емисије је Војислав Пантић.

Џез сцена

Autor:
Војислав Пантић

Џез сцена се бави феноменима у савременом џезу, представља најновија издања светске и домаће продукције, најављује и приказује значајне догађаје, концерте и фестивале код нас и у свету. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво