Читај ми!

Јована Квржић и Анита Ђорђевић Варга

Српкиње светске путнице

Јована Квржић је по струци магистар фармације, тренутно у походу на звање доктор фармацеутских наука, а у души је вечити путник. Ауторка је сајта Живот у коферу. На пут око света упутила се 2015. године и прошетала кроз више од 65 земаља и пливала у три океана. Поред путовања, заљубљеник је и у фотографију, која чини да њене успомене заувек живе. Пет лета је провела у Америци, као учесник програма студентске размене Work and Travel. Тренутно се налази на путовању кроз Пакистан и у интервјуу за нашу емисију преноси нам инпресије из ове далеке и необичне земље.

Анита Ђорђевић Варга је власник велике туристичке агенције у Канади, светски путник, заљубљеник у музику, свет око себе и живот. Након 25 година рада у туризму, до данас је обишла 112 земаља, укључујући експедиције на Антарктик, Гренланд и Северни пол. Са највећим ентузијазмом и дугогодишњим искуством организује групна путовања по Северној Америци, Карибима и Азији. Омиљене дестинације су јој, сем Београда, Костарика и Бали. Још једна њена животна преокупација је певањеТренутно снима свој први албум са разним музичарима и пријатељима из целог света, који је алтернативног жанра, уз електро и разне фјужн елементе.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво