Читај ми!

Ксенија Крнајски и Немања Ранковић

Емисија о позоришту

На 56. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић", који се ове године одржавао у Врању од 26. октобра до 2. новембра, под слоганом „Страх, смех, слобода", највише награда добила је представа „Свици" Народног позоришта из Лесковца. Та представа, коју је по тексту Тене Штивичић режирала Ксенија Крнајски, проглашена је за најбољу драмску представу у целини.

Редитељки Ксенији Крнајски припала је награда за најбољу режију, а награде су добили и глумци Наташа Станковић, Бојан Вељовић и Петра Димитријевић, Суна Кажић за костим, и Радомир Стаменковић специјалну награду за дизајн светла. О раду на овој представи и о темама значајним за позориште у Маскама ће говорити редитељка Ксенија Крнајски.

Фестивал у Врању успешно је одржан, судећи по информацијама које су оданде стизале. Нажалост, један од наших најзначајнијих фестивала неће бити одржан у свом редовном термину, у првој половини новембра. Реч је о јубиларном, 25. Југословенском позоришном фестивалу „Без превода" у Ужицу. На препоруку Кризног штаба и Завода за јавно здравље у Ужицу, а по одлуци Савета тог фестивала, он ће се одржати у првој половини 2021. године.

О одложеном фестивалу, о одложеној премијери представе „Боли коло", која је требало да буде вечерас, о раду позоришта у нерегуларним условима, разговарамо са Немањом Ранковићем, уметничким директором ужичког позоришта и Фестивала „Без превода".

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар