Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Поводом обележавања 800 година откако је Свети Сава сачинио Зборник световних и црквених правила, у САНУ је приређена свечана академија под називом „800 година Законоправила Светог Саве". Наведено Законоправило било је у употреби од 1220. године па све до 19. века, а у Србији и неким земљама са православним становништвом и до почетка 20. века.

Извештавамо и са уручења Награде „Јован Ћирилов" кореографу Јакопу Годанију за рад приказан у оквиру 16. Београдског фестивала игре, а доносимо и новости у вези са наставком овогодишње, 17. манфестације која нам представља најновија достигнућа у сфери уметничке игре.

Са Маријаном Вашчић, добитницом прошлогодишње награде Спомен-збирке Павла Бељанског, разговарамо о актуелној изложби „Делатност групе Живот на уметничкој и политичкој сцени Краљевине Југославије током четврте деценије 20. века". Сазнајемо и новости са Фестивала професионалних позоришта „Јоаким Вујић" у Врању.

Емисију припрема и води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво