Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови извештавамо из Библиотеке града Београда са уручења награде „Ђорђе Јовановић" за најбоље дело из области књижевне критике и есејистике објављено у претходној години, а реч је о књизи Љиљане Пешикан Љуштановић ПИШЕМ ТИ ПРИЧУ: рефлекси усмене књижевности и традиционалне културе у писаној књижевности и савременој култури Срба, у издању „Академске књиге".

Сазнајемо и како је протекло отварање изложбе „Све било је музика" о примадони и професорки Радмили Смиљанић. Музеј Народног позоришта је ову изложбу фотографија, програма, плакета и награда приредио је у част 80. рођендана Радмиле Смиљанић, пола века њене блиставе уметничке каријере и готово три деценије успешног педагошког рада.

Говорићемо и о књизи Одабране комедије Мира Гаврана која је представљена у Опери и театру Мадленијанум у оквиру позоришног фестивала ГАВРАН ФЕСТ, уз осврт на јавно читање комедије „Пиво".

Најавићемо и изложбу цртежа нашег познатог сценографа и костимографа Миодрага Табачког у Галерији „Хаос". Ова ретроспективна поставка петодеценијског уметниковог рада обухвата цртеже намењене бројним позоришним, оперским и балетским представама.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]