Читај ми!

Еколошки магазин

Време је за нову моду

Сваке године у Србији се прода скоро 12 килограма одеће по особи - показало је прво званично истраживање о животном циклусу одевних предмета, које је спровео Центар за унапређење животне средине. Највише купујемо чарапе, а најмање испитаника прати трендове. Забрињава чињеница да је за производњу једне мајице потребно 2700, а за један пар фармерки чак 10 000 литара воде! Гости емисије су Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

У односу човека према природи уметник Иван Радојевић најјасније види пресек стања друштва и систем вредности. Природа даје одговоре који упућују на мењање - промену наше унутрашњости како бисмо променили и излечили спољашњост.

У Рогашкој Слатини одржан је Фестивал WEP EFFECT 2020, са темом Едукација о води - одржива комуникација са јавношћу. Учествовала су комунална предузећа из седам земаља, а ситуација са пандемијом је додатно повукла значај воде и начина на који је користимо. Чућете Мајду Адлешић из Друштва Водна агенција.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 18. окт 2020, 09:25) - Ivan Medjedovic [нерегистровани]

Podrška prirodi

Želeo bih da mi date detaljnije informacije gde i kako mogu da pratim ovakve akcije i pridružim im se. Svaka čast na temi. Već dugo vremena zagovara teoriju o potrošačkom društvu u korelaciji sa prirodom, očuvanjem životne sredine i sistemom vrednosti koji se definitivno okrenuo naopačke. Molim za povratne informacije. Hvala i veliki pozdrav za Vas i Vaše goste!