Читај ми!

Молитвена изворишта-српска православна црквена архитектура на територији Београда

Гошће Храма су стручни сарадници Завода за заштиту споменика културе Града Београда Ирена Сретеновић и Хајна Туцић, историчарке уметности.

Завод за заштиту споменика културе Града Београда, поводом 60 година од оснивања и 800 година од добијања аутокефалности Српске православне цркве, реализовао је изложбу са пратећим богатим каталогом: „Молитвена изворишта-српска православна црквена архитектура на територији Београда-очуваност и трајање". Изложба је отворена, ове седмице, у порти Вазнесењске цркве у Београду и посетиоци ће моћи да је виде следећих месец дана. У надлежности Завода за заштиту споменика културе Града Београда су 93 цркве из 17 београдских општина и четири епархије (Београдско-карловачке, Сремске, Шумадијске и Ваљевске).

Гошће овонедељног Храма су стручне сараднице Завода за заштиту споменика културе Града Београда Ирена Сретеновић и Хајна Туцић, историчарке уметности и ауторке изложбе и пратећег каталога „Молитвена изворишта-српска православна црквена архитектура на територији Београда-очуваност и трајање".

Аутор и водитељ је Душанка Зековић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво