О предсократовцима и старом грчком језику

Можете мислити шта год хоћете, али - без учења старогрчког језика има образовања - али нема правог. Лав Николајевич Толстој

Оправдано је поставити питање да ли је филозофија настала у шестом веку пре нове ере у јонским градовима, као што каже Аристотел, или је настала раније у источним земљама. Да ли онда историчар филозофије треба да проучава развој филозофије почев од Талеса, или своја истраживања треба да прошири и на источне цивилизације у раније време? На ово питање о пореклу тешко је дати одговор, али је од кључне важности за проучавање најраније филозофске мисли свакако и познавање старогрчког језика.

О предсократовској филозофији и старогрчком језику разговарамо са Сандром Шћепановић, доцентом на Филозофском факултету у Београду.

Аутор и водитељ је Александар Лукић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. нов 2020, 20:09) - Itwasntme [нерегистровани]

Player

Bilo bi korisno imati opciju brzog premotavanja od 10/20/30 sekundi.
Pozdrav i hvala na odlicnom sadrzaju!

(уторак, 22. сеп 2020, 23:24) - Vladimir V. [нерегистровани]

Gozba, O predsokratovcima i starom grčkom jeziku

U prethodnom komentaru zamolio sam Vas da ovu veoma edukativnu emisiju stavite na odloženo slušanje. Jedan broj mojih prijatelja je veoma zainteresovan da je posluša. Hvala

(понедељак, 21. сеп 2020, 22:28) - Vladimir V. [нерегистровани]

Gozba, O predsokratovcima i starom grčkom jeziku

Lav Nikolajevič Tolstoj je dovoljno rekao o temi kojom se bavila ova emisija. Nadam se da ćete je staviti na odloženo slušanja i razmišljanja o uvedjenja u redovan školski program.