Јасна Стојановић и Ирена Арсић

Гошће су Јасна Стојановић и Ирена Арсић

У данашњој емисији говорићемо о двема студијама, најпре проф. др Јасне Стојановић „Шпанске теме и писци у огледалу српске књижевности", а потом о теми „Срби у Дубровнику" насталој из истраживања проф. др Ирене Арсић.

Где се то додирују шпанска и српска књижевност? Када бележимо прве Сервантесове утицаје на нашу књижевност и снажно присуство његовог „Дон Кихота", питања су за први део разговора.

У наставку, говорићемо о интересовањима српске историографије за Србе у Дубровнику. Колико је било условљено друштвено-политичким приликама?

Аутор и уредник је Мелиха Правдић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 08. сеп 2020, 15:38) - Мелиха Правдић [нерегистровани]

О Сервантесу

Поштовани,
Колико је као повод требало да буде обрађена тема о шпанским утицајима на нашу књижевност, толико је и учињено у разговору са проф. др Јасном Стојановић. Важније од читања "нечега о Сервантесу" је читање његовог дела, али, пошто проф. Стојановић и о Сервантесу има написану књигу, будите сигурни да ће аутор ове емисије, не једном, већ колико сутра започети своје читање. За Вас је то "промашај", за мене увод у будуће разговоре о Сервантесу са истим гостом.
Можда је засметао издвојени приступ делу "Санчова верзија" Ратомира Ралета Дамјановића, који је, признајем, с моје стране колегијално био исфорсиран.

(уторак, 08. сеп 2020, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

promasaj

...na zalost, povrsnim pristupom i zbrzano propustili ste priliku za mnogo kvalitetniji razgovor. mozda cete i citati nesto o Servantesu ....jednom...