Најава културних догађаја

Гошћа „Кибицфенстера" је песникиња Гордана Ђилас.

У културном водичу Радио Београда 2 биће најављени најзначајнији културно-уметнички догађаји за предстојећу седмицу. Међу њима је и електронска изложба грађе поводом обележавања 100 година од рођења историчара књижевности, универзитетског професора, песника, приповедача, есејисте и романописца Миодрага Поповића (1920‒2005), која је од данас доступна онлајн на сајту Библиотеке Матице српске. Са Горданом Ђилас разговарамо о електронском каталогу изложбе, који садржи попис изабране литературе о њему са сигнатурама, као и о томе како је било учити из бројних књига које је писао професор Поповић.

Своје најаве догађаја из области музичке, визуелне, позоришне, филмске уметности и популарне културе саопштиће: Тамара Маљковић, Мирјана Боба Стојадиновић, Александра Гловацки, Ана Вучковић Денчић и Сара Арсеновић.

Водитељ емисије: Тања Живковић

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво