Љубивоје Ршумовић

У данашњем „Римовању" слушамо снимак вечери Љубивоја Ршумовића из Задужбине Илије Милосављевића Коларца, које је одржано у оквиру циклуса ПОЕЗИЈА УЖИВО! Радио Београда 2.

Љубивоје Ршумовић (Љубиш, 3. јул 1939) дипломирао је на Филолошком факултету у Београду на одсеку Компаративне књижевности. Радио је на Радио Београду, затим на Телевизији Београд где је био аутор култних емисија за децу „Хиљаду зашто", „Хајде да растемо" и „Фазони и форе". Од 1986. до 2002. био је директор позоришта „Бошко Буха". Објавио је велики број књига, међу којима су најпознатије: „Ма шта ми рече", „Још нам само але фале", „Домовина се брани лепотом", „Сунчање на месечини", „Људи које срећом срећем". Добитник је великог броја награда и признања за свој рад: Књижевна награда „Невен", „Бранкова", награда „Бранко Ћопић", награда „Мирослав Антић". Почетком октобра прошле године, на свечаности у Српској академији наука и уметности, уручено му је и Посебно признање ‒ „Златни микрофон" Радио Београда.

Ауторка емисије: Јована Милованчевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Римовање Римовање

Аутор:
Веснa Перић и Соња Миловановић

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]