„Ја сам на страни Срба"

У емисији „Контрапункт" говоримо о књизи политиколога, новинара и писца Драгославе Гоге Копривице „Ја сам на страни Срба".

Реченицу „Ја сам на страни Срба", у интервјуу са ауторком, изговорила је легендарна француска глумица Брижит Бардо у време највеће антисрпске пропаганде, чијом је заглушујућом медијском буком било обавијено прекрајање граница на Балкану. Драгослава Копривица ‒ у разговорима са водећим француским интелектуалцима, медијским посленицима, генералима, писцима и уметницима који нису изгубили морално чуло у условима које диктира нови глобални поредак ‒испитује како је било могуће да француски народ није био у стању да чује глас својих најумнијих сународника који су попут академика Жана Дитура истицали да је „Часно бити уз Србе", него су се повели за глобалистима предвођеним Бернар Анри Левијем.

У рецензији за књигу „Ја сам на страни Срба" филозоф Милан Младеновић је, између осталог, написао: „Ништа Србима боље није могло да се деси него да се на том месту створи Гога Копривица. Како ли је само успела да на ђердан очишћења француске части наниже толике великане и да од њих, изузетном спретношћу свога приступа, превасходно пратећи њихове властите судбине и идеале, добије сведочанства о величини српског народа и о злочиначком подухвату који се против њега припрема". Поред књиге „Ја сам на страни Срба", Драгослава Копривица је објавила и: „Скице за ново доба", „Дионизијски тромб", „Љубавни лет", „Освајање ероса", „Бесмртни Кастро и србски род", „Драгославија", „Краљ Милан и лејди Черчил" и „Алхемија љубави".

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво