Јелена Межински Миловановић

Гошћа Кибицфенстера је Јелена Межински Миловановић, историчарка уметности и заменица управника Галерије САНУ.

У првом јулском културном водичу Радио Београда 2 биће најављени најзначајнији културно-уметнички догађаји за предстојећу седмицу. Међу њима је и изложба која је од данас отворена у Галерији Српске академије наука и уметности „Радови Александра Дерока у уметничкој збирци САНУ", чија је ауторка гошћа Кибицфенстера Јелена Межински Миловановић.

Ова ретроспектива, коју је махом осмислио сам Дероко, сећање је на уметника и захвалност дародавцу. После четири деценије, први пут у Српској академији наука и уметности, Галерија САНУ јавности представља избор радова свестраног уметника, академика Александра Дерока из Уметничке збирке САНУ.

Своје најаве догађаја из области музичке, визуелне, филмске уметности и популарне културе саопштиће: Маја Чоловић Васић, Мирјана Боба Стојадиновић, Ана Вучковић Денчић и Сара Арсеновић.
Водитељ емисије: Тања Живковић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кибицфенстер Кибицфенстер

Аутор:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]