Еколошки магазин

Наше реке, наше шуме, наш ваздух - наша земља

Није било лако вирусу да прескочи све природне препреке и одабере нас за домаћина. Био је потребан сплет лоших околности. Направили смо их - шта нам тешко - и опет ћемо. Успут, на домаћем плану, у националним парковима сећи ћемо шуме да исплатимо плате, а на археолошком налазишту правићемо пристаниште. У широком луку заобићи ћемо Закон о заштити природе и Закон о националним парковима. Гост емисије је Дени Пореј, директор WWF Adria,, светске организације за заштиту природе.

Они који су у позицији да одлучују, поново су чули аргументе зашто мини хидроелектране нису добро решење. Декан Шумарског факултета проф. др Ратко Ристић изложио је премијерки стручну анализу, на шта је она питала: " А Норвешка?" Професор јој је оставио литературу где су и Норвешка и Швајцарска и Немачка и многе друге земље згодне да се потежу за угледање. У међувремену, у Београду ће бити одржан још један велики еколошки протест. Чућете Александра Јовановића Ћуту из Покрета Одбранимо реке Старе планине и проф. др Ратка Ристића.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.     

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 07. јун 2020, 09:54) - anonymous [нерегистровани]

Aman

Novinarka nije na nivou gostiju.

Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]