Други Данас (24. мај 1961 - 27. фебруар 1963)

Милан Влајчић

Први је био онај Крлеже и Милана Богдановића из 1934, а после другог ће се и један загребачки тједник и један београдски дневни лист тако назвати. Но овај, са почека шездесетих година прошлог века, некако је најтајанственији.

Тај други Данас имао је 47 бројева, излазио је сваке друге среде, а главни уредник је био Стеван Мајсторовић (1921-1988). Међу сарадницима "нема кога нема" - рекло би се колоквијално, од Боре Ћосића, Душана Макавејева, Живојина Павловића... до Богдана Богдановића, Марка Ристића, Радомира Константиновића... У последњем, 47. броју, налазимо регистар аутора и објављених текстова; Милан Влајчић, тада млади новинар, има 4 одреднице.

У Граду, говори Милан Влајчић. О Данасу - ревији за културу, уметност и друштвена питања, о интелектуалној и културној сцени тога времена, о политици и култури, критици и социјализму... На документарном снимку: Бора Ћосић.

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Град Град

Аутор:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]