Радио у Кини

Немања Милутиновић, дописник РТС-а из Пекинга

О другачијој култури слушања радија у најмногољуднијој земљи на свету, о експанзији радио-драме, језичкој и дијалекатској разноликости у етру, о благо рестриктивном медијском окружењу, говори нам Немања Милутиновић, дописник РТС-а из Пекинга. Чућемо и колико Кина улаже у промоцију сопствене културе у свету инвестирајући у програме за иностранство Кинеског међународног радија на више од 40 језика.

Најављујемо и онлајн конференцију о развоју поткаста и радионицу коју ће о развоју ове глобалне нове медијске аудио-форме одржати Ерик Нузум, експерт који је помогао да се развију неки од најуспешнијих пројеката ове врсте - Invisibilia и TED Radio Hour.

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са сликаром Миливојем Мићом Николајевићем. У време када је говорио за циклус емисија „Гост Другог програма", 1976. године, Николајевић је био већ дугогодишњи управник Галерије Матице српске, а касније је био и председник најстарије српске културне, књижевне и научне институције.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар