Речено и прећутано

Недавно су нашој јавности представљени резултати истраживања „Деца Европе на интернету: коришћење интернета и дигиталних технологија код деце и младих у Србији".

Медији су углавном извештавали о налазима који су алармантни, о томе да, на пример, половина деце у Србији гледа слике крви и мучења животиња и људи на интернету, а готово трећина приступа порнографским сајтовима.

Тим поводом у данашњој емисији тражимо одговоре на питања: који значајни налази овог истраживања углавном нису поменути у медијским извештајима, а важни су, и како је то утицало на перцепцију резултата у широј јавности? Како се интерпретирају резултати научних истраживања и да ли од начина извештавања понекад имамо више штете него користи? Како су (и зашто) штетни садржаји „на дохват руке" младима и која је улога медија и одговорног новинарства у целој овој причи?

Са нама уживо: др Добринка Кузмановић, једна од ауторки поменутог истраживања и Слободан Бубњевић, новинар, шеф комуникација на Институту за физику у Београду.

Аутор и водитељ Тамара Вученовић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара