Филморама

Емисија о филму

У емисију долази млада редитељка Мина Петровић, ауторка филма Девојчице рокају!, који се бави темом жена на алтернативној музичкој сцени кроз причу о три музичарке, које је повезао Рок камп за девојчице. Овај филм, који је подржао Филмски центар Србије, а реализује Акција продукција биће представљен у оквиру фестивала Dok'n'ritam. У данашњој емисији Мина Петровић говориће о инспирацији за филм, охрабривању девојчица да се опробају у рок музици, али и о документаризму и свом школовању у Београду и Прагу.

Чућете разговор са америчким визуелним уметником Кевином Џеромом Еверсоном, аутором више од 150 филмова и видео-радова. Овај уметник је прошле недеље у Дому културе Студентски град говорио о свом раду, уз инсерте из филмова, а изложба његових радова, под називом Апстрактни идеал до 24. јула траје у Музеју савремене уметности Војводине.

Биће речи и о предстојећем представљању архива медија Дома култура Студентски град у Музеју модерне уметности у Њујорку. Представиће га уредник архива Иван Велисављевић.

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво