Чекајући ветар

Еколошки магазин

Новац за животну средину на локалу често се ненаменски троши, а за то може да буде подигнута и кривична пријава. Министарство заштите животне средине позива организације цивилног друштва да помогну у овом послу, јер иако је власт - тешко долази до информација. Локалне самоуправе или до сада нико није тужио или нису имале разлога да могућност кривичне пријаве схвате озбиљно.

 

Министар Горан Триван најављује промену законске регулативе националних паркова и поставља питање: да ли је Копаоник национални парк? Ако јесте - шта му је оно на врху?

Неколико градова Србије и ове године се придружило глобалном маршу против ГМО, а грађани су позвали Државу на поштовање домаћег закона, који је један од најрестриктивнијиих на свету.

Ако вас у овом периоду нападају сиве вране - то раде само зато што су брижне мајке. Можда имате утисак да нека претећи гракће на вас јер сте је претходног дана наљутили - у праву сте, вране памте. Чућете Слободана Кнежевића из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије и Београђанку Ларису која је покушала да помогне птићу, а што је његова мајка погрешно схватила.

Више од хиљаду деце из новосадских вртића и основних школа од 3. до 7. јуна учествоваће у јединственом програму посвећеном очувању и заштити животне средине. На Зелени фестивал позива вас Марија Царан Павловић, координаторка Дечје еколошке академије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар