Културни кругови: Гутенбергов одговор

У првом сату "Културних кругова" говоримо о најважнијим културним догађајима у земљи, а у тематском делу "Гутенбергов одговор" о две нове књиге, два аутора.

Прва књига о којој говоримо је роман Дејана Атанацковића "Лузитанија". Дејан Атанацковић (1969) предаје више предмета из области визуелне уметности и културе на универзитетским програмима у Фиренци и Сијени. Последњих година води радионице засноване на дијалогу студената и психијатријских пацијената. Као визуелни уметник, од деведесетих реализује самосталне изложбе и кустоске пројекте. "Лузитанија " је његов први роман у издању "Бесне кобиле".

Други аутор, гост Гутенберговог одговора је Димитрије Буквић коме је недавно објављена збирка прича "Свако добија" у издању "Партизанске књиге" из Кикинде. Димитрије Буквић (1985) je по образовању социолог, а по занимању новинар "Политике". Кратке приче је објављивао у часописима и зборницима у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Хрватској. Награђиван је за своје приче. За Балканску истраживачку мрежу (БИРН), писао је о проблемима културне политике у региону.

Данашњу емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]