Читај ми!

Мање млека у маркетима, мање крава у шталама, мање фармера...

На полицама српских маркета током септембра је мање млека.  Има га у јутарњим часовима  и нестане за сат времена након стављања на рафове.  Многи узимају и десет пута више од стварних потреба. Проблеми су и у ланцу производње.  Многи кажу да је прилив сировог млака мањи, да  се многе мини фарме гасе, да се млеко извози.  Чињеница је да се из годину у годину смањује број грла по српским домаћинствима и фармама,  да је све мање сточара и да је цена млека у откупу годинама ниска. Истражујемо. у емисији говоре сточари, прерађивачи, директори и власници  млекара, представници локалне самоуправе.

Виноградарство и винарство су у успону у Србији и региону. На значају добијају аутохтоне и заборављене сорте грожђа.  Наше вино проналази нове иностране купце али га инострани туристи којих је све више,  проналазе и откривају код нас. И вински туризам је у замаху.

Наше најпрофитабилније воће малина и после бербе бележи потресе на тржишту.  Није добро ни када малина добро роди ни када подбаци. Вечити неспоразуми на релацији произвођачи, прерађивачи, хладњачари.

Уредник емисије Душан Величковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво