Читај ми!

Председник Вучић у Њујорку уочи седнице Генералне скупштине УН

Делегација Србије, коју предводи председник Александар Вучић је у Њујорку, где ће већ данас имати прве билатералне сусрете, а уочи Генералне дебате годишње скупштине Уједињених нација, која почиње прекосутра. Државни секретар Министарства спољних послова Немања Старовић каже да ће председник, између осталог, говорити о принципијелним позицијама Републике Србије. У делегацији су и шеф дипломатије Никола Селаковић, као и амбасадор Србије у Сједињеним Државама Марко Ђурић.

У центру пажње заседања Генералне скупштине Уједињених нација биће руски напад на Украјину и глобална криза у снабдевању храном.

Премијерка Ана Брнабић учествоваће данас у мимоходу у Вестминстер холу, где се налази тело краљице Елизабете Друге. Након тога планирано је да се упише у књигу жалости у Ланкастерској кући, а затим ће у Бакингемској палати, бити на званичном пријему, који у част званица, приређује Нјегово Величанство краљ Чарлс Трећи. Председница Владе Србије, присуствоваће сутра државној сахрани краљице Елизабете Друге, која ће се одржати у Вестминстерској опатији у Лондону, у 11 часова.

Данас се званично завршава Европрајд 2022. Министар унутрашњих послова Александар Вулин оцењује да су јучерашња дешавања показала да је Србија држава, која је спремна да одговори на све изазове. Истиче да је обезбедјење параде, државу коштало око три милиона евра. Вулин је саопштио да је било ангажовано скоро 6.000 полицајаца на које је поносан, јер су професионално одрадили свој посао и сачували личну и имовинску безбедност сваког човека. Тужилаштво у Београду најављује спровођење свих мера ради откривања и процесуирања лица која су вршила насиља.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво