Брнабић: Држава не може да гарантује цену сунцокрета

Пољопривредници, незадовољни исходом јучерашњих разговора у Влади, наставили су протесте у Новом Саду, Суботици и Рачи. Не одустају од захтева да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони.

Премијерка Ана Брнабић поручила је да држава чини све да реши проблеме пољопривредника, као и да је у току нови састанак са представницима ресорног министарства. Истакла је да су спремни да заједно са уљарима испреговарају да цена откупа буде 535 евра плус ПДВ, али да држава не може да гарантује цену. Наводи и да могу да разговарају о ограничавању трговачке марже.

У Украјини је руска војска гранатирала град Краматорск на истоку. Украјински министар одбране Олексиј Резников изјавио је да је у Кијев стигла нова испорука наоружања из Велике Британије. Украјинске трупе гранатирају нуклеарну електрану Запорожје навођеним пројектилима западне производње, рекао је портпарол регионалне војно-цивилне администрације Владимир Рогов. Још два брода са житарицама испловила су из црноморских лука.

Обележава се Међународни дан младих. Процењује се да у Србији живи око милион младих од 15 до 30 година. Према најновијем истраживању, трећина је незапослена дуже од две године, док је 75 одсто било на некој врсти праксе која није плаћена. Тек сваки десети живи у свом стану, док већина нема могућности да се одвоји од родитеља и започне самосталан живот.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво