Вучић: Приштина хоће да нападне север КиМ

Председник Александар изјавио је да Приштина, користи ситуацију у Украјини, да би водила кампању против Србије, и да су лажи да Србија жели да нападне било кога. Управо супротно - Приштина је, истиче, та која хоће да нападне север Косова и Метохије, и припрема ликвидацију наших људи, под плаштом борбе против криминала. Наглашава да Заједница српских општина не мозе да буде невладина организација. Потврђује да ће 17. и 18. августа у Бриселу разговарати са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и да ће учествовати у дијалогу са Приштином.

У Влади Србије одржан је састанак пољопривредника са премијерком  Аном Брнабић. Обећано им је да  - ће бити укинута забрана извоза  - свих приоритетних пољопривредних производа. Председница Владе и министар пољопривреде  - понудили су пољопривредницима - откупну цену сунцокрета од 535 евра по тони, којом они, како кажу нису задовољни.

Извршни одбор Народне банке Србије одлучио је да повећа референтну каматну стопу на ниво од три одсто. Доносећи такву одлуку, Извршни одбор обезбеђује континуитет умереног пооштравања монетарних услова, чиме се на адекватан начин реагује на појачане инфлаторне притиске, не угрожавајући притом даљи раст привредне активности. Народна банка Србије и даље пројектује да ће раст бруто домаћег производа у овој години бити у распону 3,5 до 4,5 одсто.

Енергетска криза покренула је бројна питања, а најважније за сваку земљу је како обезбедити сигурност снабдевања. Наша држава све чини како би се припремили енергенти за зиму, уверава председник Александар Вучић и понавља да вредност гаса који Србија има у скадиштима износи више од 1, 3 милијарде евра. Ограничење цене пелета још увек није довело до стабилизације на тржишту јер на стовариштима овог енергента нема и праве се листе чекања.

На нишкој тврђави вечерас почиње главни програм Нишвил џез фестивала. Организатори најављују да -  ће наступити више од 800 извођача на 15 сцена  - на неколико локација у граду.

Фудбалери Партизана играће од 21 час против кипарског АЕК-а из Ларнаке реванш меч трећег кола квалификација за Лигу Европе, уз пренос на нашем програму. У квалификацијама за Лигу конференција, Чукарички ће од 19 сати играти у Енсхедеу против холандског Твентеа, који је у првој утакмици победио са 3:1.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.
Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]