Вучић: Србија на историјском максимуму у резeрвама природног гаса

Председник Александар Вучић саопштио је да је данас Србија на историјском максимуму у резервама природног гаса. Обезбеђено је двеста шездесет и два милиона кубних метара гаса у нашем делу складишта у Банатском двору, а купили смо још 200 милиона кубних метара, које смо ускладиштили у Мађарској, само за потребе Србије. Ремонтујемо све термо капацитете које можемо, покушавамо да отворимо нове откривке угља и, све у свему, сигуран сам да ће грађани Србије имати бар за нијансу мање хладну зиму од онога што смо очекивали - објавио је председник на свом Инстаграм профилу.

План Европске уније за ванредне ситуације, у вези с могућим прекидом испоруке руског гаса, данас ступа на снагу. Земље чланице треба добровољно да смање потрошњу гаса за 15 одсто. Све државе, осим Мађарске и Пољске, одобриле су споразум чиме је он добио снагу закона.

Сукоби у Украјини се настављају уз жестоке борбе у Доњецку и покушаје руске војске да обнови напредовање у Харковској области. Кијев и Москва се и даље међудобно оптужују за гранатирање цивилних циљева, као и за угрожавање безбедности нуклеарне електране Запорожје. Украјински председник Володимир Зеленски позвао је западне савезнике да на годину дана забране улаз свим Русима у своје земље. Москва је осудила такав предлог и поручује да нико неће моћи да потпуно изолује Русију и руски народ. За сада нема услова за састанак председника Русије и Украјине, поручено је из Кремља.

Кинеска војска изводи маневре око Тајвана да би упозорила Сједињене Америчке Државе и да би одржале лекцију "тајванским сепаратистима", изјавио је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин. Истакао је да су мере које су предузели одговор на посету Тајвану председавајуће Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси. Он је поручио да постоји само једна Кина, чији је саставни део и Тајван.

Представљен је пројекат ,,КАРТА СЕРБИКА", намењен Србима у дијаспори који желе да живе или бораве у Србији. Пројекат је део програма ,,Тачка повратка", који већ две и по године повезује спрско друштво у земљи и иностранству. Том приликом, у Влади Србије, премијерка Ана Брнабић уручила је захвалницу првом кориснику програма КАРТА СЕРБИКА.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са немачком агенцијом за међународну сарадњу ГИЗ, потписало је Меморандум о сарадњи са градовима и општинама у оквиру програма "Подстицање запошљавања високо образовних Рома и Ромкиња у јединицама локалних самоуправа". Програм ће омогућити запошљавање 26 припадника ромске националности који имају шести и седми степен стручне спреме. Програм је почео да се примењује од 1. августа ове године.

У реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, фудбалери Црвене звезде играће у Јеревану против Пјуника. Сусрет почиње у 19 часова, уз пренос на Првом програму наше телевизије.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.
Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво