Како грађани могу да заштите личне податке?

Више од 200 притужби грађана које се односе на нарушавање безбедности личних података примила је служба Повереника за заштиту података о личности у 2021. години. У прошлој години спроведена су 303 инспекцијска надзора која се односе на заштиту података, а на адресе разних руковалаца и обрађивача података послато је више од 1000 контролних листа.

На шта нам указују ови подаци? Шта све спада у личне податке и како да их заштитимо? Колико размишљамо о приватности која може да нам буде угрожена када остављамо податке на друштвеним мрежама? Шта налажу одредбе Закона о заштити података о личности  и колико се поштују у свакодневном животу?

На Међународни дан заштите података о личности, гост емисије је Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Уредник је Оливера Симић Милошевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]