Представљени приоритети за социјално укључивања Рома у Србији

У Палати Србија организован је технички састанак о социјалном укључивању Рома и Ромкиња у Републици Србији. Разговарано је о томе шта је до сада урађено и представљени приоритети за наредни период у области социјалног укључивања једне од најрањивијих категорија становништва у Србији.

Секретаријат за социјалну заштиту Београда наставља подршку удружењима која се баве унапређењем положаја особа са инвалидитетом и других људи који се налазе у систему социјалне заштите, саопштено је из градске управе. Наводи се да ће ове године бити подржано 35 удружења са више од 12.000 корисника, међу којима су особе са инвалидитетом, жене жртве насиља и припадници ромске националне мањине. Пројекти почињу да се спроводе од 1. јула .

Ром у Чешкој је страдао након бруталне тортуре током интервенције полиције, што је многе подсетило на случај Џорџа Флојда. Чешка полиција тврди да је употреба силе била нужна јер је мушкарац био агресиван.

Уредница емисије је Уна Бериша.    svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]