Читај ми!

Младе и храбре девојке које уливају наду

Имамо велику част да у емисији угостимо две добитнице међународног признања "Млада храброст" које додељује шведска Академија Раул Валенберт у сарадњи са Шведским институтом и Амбасадом Шведске у Србији. Поред још шест добитника из Француске, Шпаније и Мађарске, налазе се крагујевчанка Милица Јовановић и београђанка Марија Брлетић. Обе имају по 18 година и ученице су Медицинских школа у својим градовима. Марија већ четири године организује хуманитарне акције за помоћ деци којој је потребно лечење у иностранству, а Милица је једном својом брзом и храбром интервенцијом помогла једном мушкарцу који је доживео удес у саобраћају да не остане парализован.

У емисији истражујемо и зашто су у Новом Саду дугачки редови за пасоше, као и која су све занимања и даље угрожена због последица пандемије Ковида 19. О овој другој теми разговараћемо и са слушаоцима у рубрици "Питање јутра".

Као и сваког петка, једног слушаоца или слушатељку који покажу добро знање обрадоваћемо поклоном од нашег дародавца Призме Крагујевац.

Најављујемо почетак 66. Стеријиног позорја и настављамо циклус "Од Атине до Токија" у којем промовишемо спортисте из Србије који су се пласирали на Олимпијске игре.

Будите уз Радио Београд!

број коментара 0 Пошаљи коментар