Читај ми!

Враћена два аутобуса са Јариња

Два путничка аутобуса са више од 80 људи након вишесатног чекања вратила су се са административног прелаза Јариње у централну Србију, јер им, косовска полиција није дозволила прелазак, због тога што наводно раније нису најавили посету. У првом аутобусу била је група верника која је пошла у обилазак манастира на Косову и Метохији, док су у другом били планинари који су се упутили на Шар-планину. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је забрана уласка супротна споразуму о слободи кретања. Он је поручио да се настављају провокације из Приштине и да се инциденти појачавају како се приближава наставак дијалога.

Земље чланице Европске уније нису дале зелено светло за отварање нових поглавља, односно кластера у преговорима са Србијом у јуну. Очекује се да ће се на Међувладиној конференцији 22. јуна свеобухватно сагледати односи ЕУ и Србије и да ће бити представљена примена нове методологије на приступни процес Србије.Саговорници Радио Београда смтрају да је у позадини ове одлуке политика, односно притисак на Србију да призна једнострано проглашену независност Косова.

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса заказана је за понедељак. Очекује се додатно попуштање мера, међу којима и одржавање матура, свадби и других прослава и окупљања, уз одређене епидемиолошке мере. У Универзитетском клиничком центру у Нишу, први пут после 15 месеци више нема ковид пацијената. У тој установи која је била једна од најоптерећенијих од почетка епидемије збринуто је око 12.000 ковид пацијената, 3000 у јединицама интензивне неге. За Новости дана говори епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Другог дана самита Групе 7 лидери најразвијенијих земаља света требало би да усвоје декларацију о превенцији будућих пандемија, као и глобални инфраструктурни план, одговор на кинеску иницијативу "Појас и пут". Међу темама ће бити и економски опоравак, уз поштовање стандарда очувања животне средине. На маргинама самита одржан је низ билатералних састанака посвећених међусобној сарадњи чланица Групе, а било је речи и о будућим односима Уједињеног краљевства и Европске уније.

Новак Ђоковић наставља да обара рекорде и сјајном игром потврђује зашто је набољи тенисер света. У полуфиналу Ролан Гароса победио је Рафаела Надала после 4 сата и 13 минута игре са 3:1 у сетовима. Тиме се Новак реванширао Надалу за пораз у финалу Рима, однео 30. победу у међусобним дуелима и изборио финале против Стефаноса Циципаса, које се игра сутра од 15 часова.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић

Продуцент: Светлана Стевановић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи