Читај ми!

Крагујевачки "Кутак за квалитетније старење"

У крагујевачком Црвеном крсту у „Кутку за квалитетније старење“ дванаест волонтера, деценијама уназад брине о неколико десетина старијих житеља у граду и на селу. Обилазе их, доносе им храну и лекове зову их телефоном да их питају како су? У првим минутима емисије чућемо причу о доброти из срца Шумадије.

Рубрику за здравље данас посвећујемо женама у менопаузи. Да ли и колико тај период може да утиче на квалитет живота и да ли је хормонска терапија добар избор? Одговоре ћемо потражити од гинеколога проф. др Александре Капамаџије.

Лекари тврде да је у здравом телу здрав дух и у познијим годинама. Кретање и вежбање су добар савезник у борби против гојазности и других незаразних болести, али и за очување менталног здравља. На то ће указати проф. др Сања Мазић из Клиничког центра Србије.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Волонтери Црвеног крста Крагујевца(Фото/ Радио Београд)

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]