Индија - епицентар пандемије коронавируса

Због чега је други талас епидемије толико снажно погодио Индију? Како се криза може превазићи? Какве поуке може да извуче остатак света?

Индија је тренутно епицентар пандемије коронавируса. Друга земља на  свету по броју становника дуго је успевала да, уз повремене осцилације, држи ситуацију под контролом. Ипак, други талас Ковида 19 је потпуно покорио земљу, која достиже црне рекорде по броју заражених и преминулих на глобалном нивоу. Нажалост, верује се да је број непотврђених случајева многоструко већи. Све већа је опасност и од индијског соја коронавируса.

О разлозима наглог погоршања епидемије у Индији, утицају друштвених специфичности на здравствена питања и начинима да се индијско искуство у овом таласу епидемије не понови и другим земљама у свету, за емисију У средишту пажње говори Борислав Коркоделовић, спљнополитички коментатор.

 Уредник и водитељ: Никола Денчић--

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]