Забавник

Има неко веровање да нечија судбина може да се предвиди према томе колико сврака човек угледа. Једна сврака је лош знак, па ако се одмах за њом не појави и друга, треба брзо да се скине капа, или шешир, или шта се већ има на глави, да се поклони и каже: "Добро јутро, добар дан или добро вече, госпа сврако, како сте ми данас?" Тако ће свака вест која тога дана стигне, бити добра. Кад је тако, шта фали да се и пред Монеовом "Свраком" скине капу и каже шта треба, па да нам вести увек буду добре. Сврака је сврака, чија год била, а с уроком се није шалити...

"Пошто су небројено пута с успехом забављали младе по разним игранкама, пошто су обишли многа места наше земље, снимили прву плочу и дебитовали на телевизији, популарни вокално-инструментални ансамбл "Силуете" појавиће се у филму "Рапсодија у црном", који ће др Сава Поповић и сниматељ Никола Јовићевић реализовати за београдске Филмске новости."

Тако почиње чланак под насловом "Силуете стопама Roling Stounsa" објављен 1968. године у часопису "Филмски свет". Главне улоге у том филму играли су Предраг Ћерамилац, којег се многе генерације сећају из партизанског филма "Саша", и Неда Спасојевић, а новинар потписан иницијалима В.М. о "Силуетама" даље пише...

И ове недеље - утврђивање градива: јануара ове године наш Забавник напунио 40 година, а ми се из емисије у емисију хвалимо по једним рођенданским прилогом из забавничке прошлости.
Е, у тој прошлости - ауторски рукопис наше редитељке Сање Баум, у прилогу о књизи "Циркус доктора Дулитла" Хјуа Лофтинга, и легендарни водитељски глас глумца Ђузе Стојиљковића.

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво