Читај ми!

Како мотивисати децу да успешно заврше школску годину?

Овог уторка говоримо о различитим последицама које корона вирус оставља на кожу.  За многе последице  као што су умор, кардиолошки и плућни проблеми, смо већ чули. Једна од последица која не угрожава здравље, али може да смета је – опадање косе. Када се јавља и да ли је потребна нека терапија чућемо од дерматолога Лане Ћирковић.

Ђаци су се јуче, после паузе од месец и више дана, када су већином похађали он лине наставу, вратили у школске клупе, по моделу како су и почели школску годину 1. септембра. До краја школске године остало је још око два месеца, а потом за мале и велике матуранте следи упис у средњу сколу или на факултет. Како децу мотивисати у оваквим условима да уче, разговарам са Наташом Стојановић, школским педагогом.

У јутарњем програму представљамо и школу „Сава" намењену нашој деци у дијаспори. Путем он лине наставе деца могу да науче српски језик, нашу традицију и културу.

Ужице је један од градова у Србији који сваке зиме има проблем са загађењем ваздуха, што због положаја самог града, што због великог броја индивидуланих ложиста. Како би смањили загађење, али и повећали енергетску ефикасност, град спроводи акцију „Ужице чистији град", а идеја је да се смањењем цене прикључка већи број грађана пребаци на гасну мрежу. О томе нам говори градоначелница Ужица Јеленом Раковић Радивојевић.

Грчка је јуче, после скоро годину дана отворила границу за српске држављане. Улазак у Грчку могућ је само преко Бугарске. Услови су потврда о вакцинацији или негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата. Ово је такозвани пробни период, почетак сезоне је за месец дана. Да ли су
већ почеле резервације летовања, какве су цене ове године и постоје ли нека ограничења у туристичким местима откриће нам Ана Николић са портала Никана.гр.

Ближи нам се полако фест, који ће ове године трајати од 7. - 16.маја. Премијерно у Србији биће приказано шест домаћих дугометражних филмова и  две мањинске српске копродукције. У селекцији „Фест фокус" биће приказан документарно-анимирани филм „Призори из живота џукца" Тање Брзаковић, којем ће ово бити и светска премијера. Тања је наш гост овога јутра.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво