Читај ми!

СНВ: Мање говора мржње у прошлој години

Физичких напада и вербалних претњи према Србима у Хрватској у прошлој години је било мање него 2019.године. То се, између осталог, наводи у 20.годишњем извештају Српског народног вијећа (СНВ) који је представљен јавности. Шта још пише у извештају и каква је тренутна ситуација на земљотресом погођеном подручју, јавиће нам из Загреба Анета Владимиров која се налази на челу Одсека за културу СНВ-а.

Колико је тешко вратити се у Србију и уклопити се у овдашњи живот после година проведених у иностранству? Шта је најтеже? О томе ће говорити Урош Живковић из  организације „Тачка повратка".

Најстарија емисија на српском језику у Швајцарској, „Радио Младост", обележава 24-ти рођендан. Шта је све забележено у скоро две и по деценије рада и како се одвија редакцијски живот у време пандемије, испричаће Анђелка Красојевић, главна и одговорна уредница.

У музичком делу емисије уживаћемо у песмама Мирослава Илића и Изворинке Милошевић.

Избор музике: Снежана Станојевић

Уредница емисије: Гордана Глигорић

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво