Читај ми!

И поред пада новооболелих, неопходан опрез

Епидемијска ситуација у Србији и даље је озбиљна, иако се бележи пад броја новооболелих, упозоравају лекари. Главни координатор ковид болнице у Београдској арени Предраг Богдановић изјавио је да се број пацијената смањује, али да су данас клиничке слике теже него у јеку епидемије прошлог лета. У Арени је тренутно око 350 пацијената. Убрзава се и имунизација грађана. Ако се тренд пада броја новооболелих настави и током викенда, од понедељка ће радити тржни центри, а од 19. априла ђаци ће се вратити у школске клупе.

У свету је за дан забележено више од 700 хиљада нових случајева корона вируса, 35 одсто у Европи. Бразил је и даље светски епицентар пандемије, са више од 4.200 умрлих претходног дана. У Индији је регистрован рекордан број новозаражених - готово 132 хиљаде.

Застава на Бакингемској палати спуштена је на пола копља, а на капију је окачено обавештење о смрти принца Филипа, војводе од Единбурга, док се испред окупљају људи и остављају цвеће. Бакингемска палата апеловала је на људе да се не окупљају због потенцијалног ширења корона вируса. Војвода од Единбурга, како се наводи, неће имати државну сахрану, а због ковида-19 многе процедуре ће бити измењене.

Ђаци осмих разреда јуче и данас полагали су пробни завршни испит. Јуче су мали матуранти решавали тест из математике, а данас из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест из пет предмета - историје, географије, биологије, физике и хемије. Министар просвете Бранко Ружић каже да је пробни тест важан, како би 68 000 осмака знало шта их чека на завршном испиту. Решења сва три теста биће објављени следеће суботе од девет до дванаест часова на Трећем програму наше телевизије.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]