Уз помоћ „Бибије“ до обуке и посла

Око 560 припадника ромске заједнице, међу којима је више од 400 Ромкиња, добило је почетна средства за започињање сопственог посла. Они су претходно, у квиру пројекта који је реализовао Ромски женски центар „Бибија“, завршили стручну обуку.

Ромска оперска уметница и активисткиња, Наташа Тасић, најављује Свечану академију поводом Светског дана Рома и педесете годишњице од Првог светског конгреса Рома. Академија ће бити одржана 8.априла у Народном позоришту у Београду, на сцени „Раша Плаовић".

За више од 100 ромских породица, које деценијама живе на Јеврејском гробљу у Нишу, још није решен проблем становања. Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, каже да су у току разговори око избора локације за изградњу станова за социјално становање. Разговара се, каже, и о томе како сакупљачима секундарних сировина обезбедити што боље услове за обављање тог посла.

Уредник емисије је Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

Извор фотографије са насловне стране: Бибија

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]