Читај ми!

Убрзати имунизацију

Министарство државне управе и локалне самоуправе апеловало је на све локалне самоуправе са подстандардним насељима у којима живе Роми да поставе штандове у тим насељима и зантересоване пријаве за имунизацију.

Асоцијација младих ромских волонтера Србије почела је кампању у којој ће обићи становнике неформалних ромских насеља у 18 градова и општина како би их информисали о значају имунизације против ковида-19 и олакшали им пријаву за вакцинацију.

Ромски активисти изражавају забринутост да се процесом асимилације Роми налазе на путу да изгубе свој језик. О томе, у другом делу емисије, говоре ромски активисти на територији Косова и Метохије.

Уредница емисије је Гордана Нешовић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]