Читај ми!

У сусрет пролећу

Зима која, морамо признати, ове године није личила на праву зиму, оштру и хладну, одбројава своје последње сате и минуте. Пролеће, које је било тема многих познатих сликара, музичара и песника, стиже у наше крајеве у 10 часова и 37 минута.  Овог  суботњег  јутра вас уз стихове Десанке Максимовић подсећамо на лепоту и љубав коју са собом носи пролеће:

"Осећам вечерас, док посматрам ласте

И пупољке ране,

Како срце моје полагано расте,

Ко видик у лепе насмејане дане..."

Данас, поводом Национални дан борбе против рака дојке, разговарамо са Домином Спасић из удружења "Будимо заједно" о томе како се жене у време пандемије боре са овом карциномом и како можемо да им помогнемо, пружимо подршку да се на најбољи начин носе са оним што преживљавају. Из удружења поручују да су увек ту да пруже информације и психолошку подршку женама оболелим и леченим од рака дојке, како би се што пре и лакше вратиле нормалном животу, као и њиховим породицама. 

Вучица Ванда је једини вук у Србији који је маркиран. Да би стручњаци и даље могли да изучавају и прате вукове, потребно је обезбедити новац за нову огрлицу за маркирање и праћење. На ову тему Николина Миљковић је разговарала са Вјекославом  Јоксимовићем  из удружења Јадовник из Пријепоља.

У јутарњем програму причаћемо и о подели 30 000 пакета помоћи са основним животним намирницама, које ће добити пензионери са примањима мањим од 30 000 динара, социјално угрожени становници и домаћинства погодјена јануарским поплавама. 

Сазнаћете како се у Чачку покрећу послови у време  пандемије и  како се у томе сналазе почетници. Упознаћете и једног тринаестогодишњака из Љубовије, који је тако млад и самоук успео да направи видео игрицу.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво