Читај ми!

Шта је женама Осми март?

Без обзира што број новозаражених од короне и даље расте и што здравстевни радници свакодневно апелују да се смање контакти, најновији подаци показују да велики број грађана и даље крши мере уведене у борби против пандемије. Да ли инспекцијске службе санкционишу све прекршиоце, каква нам је казнена политика и да ли би је требало пооштрити, нека су од питања за Дарка Главаша, секретара за ванредне ситуације града Београда.

Осми март - некад и сад, за шта су се жене бориле и шта су добиле од те борбе? Многи Осми март данас виде као „симулацију празника" тј празник чија је сврха заборављена. Да ли се чини или се заиста, последњих деценија, жена, на тај дан, углавном „слави" као мајка, супруга, одгајатељица? Цвеће и парфеми сами по себи нису ништа лоше, али, они неће поправити стање жена у друштву. Да ли је уопште било потребно успоставити посебан дан који ће мотивисати борбу за равноправност жена? Ово су само нека од питања за етнолога и антроплога Александру Павићевић, из Етнографског института САНУ.

Због упозоравајуће најаве масовног самоубиства деце на друштвеној мрежи "Тик-Ток", МУП Србије проверава потенцијално опасне садржаје за децу и младе на појединим друштвеним мрежама и апелује на родитеље да прате активности своје деце на интернету. Реч је о апликацији која ја позната по опасним изазовима међу малишанима. О томе зашто је Тик Ток стекао велику популарност међу младима и да ли знамо шта нам деца раде на интернету, разговарамо са Катарином Јонер, едукаторком за безбедност деце на интернету.


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара